algemene info
recepten
links


Visrolletjes

Ingrediënten:

8 dunne visfilets, bijvoorbeeld heilbot of zwaardvis
4 ansjovisfilets
1 ui
2 teentjes knoflook
olijfolie
grappa
klein bosje platte peterselie
4 takjes oregano
4 laurierblaadjes
citroensap
zout
zwarte peper uit de molen


Bereiding:

Pel de ui en knoflook en snij deze heel fijn. Ansjovis en afsnijdsel van de filets zeer klein snijden.
Olijfolie (2 eetl.) verwarmen in een pan. Ui en knoflook er door roeren en kort fruiten. Fijngesneden vis en ansjovis toevoegen en enkele minuten meebakken. Goed blijven roeren, grappa, zout en wat peper erbij en in een schaal doen. Indien te nat wat paneermeel toevoegen.
Visfilets op werkblad leggen en over alle stukken wat van het vorige mengsel  verdelen. Filets oprollen, met een prikkertje vastzetten en in een ingevette ovenschaal leggen.
Kruiden wassen en droogslaan, blaadjes heel fijn hakken. Wat citroensap en een paar eetl. olijfolie goed doorroeren tot een romige massa. Kruiden erdoor roeren en wat zout en peper toevoegen. Schenk de saus over de visrolletjes.
Zet de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven (180º C.) en verwarm de vis ongeveer 20 minuten tot deze begint te verkleuren.

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¦ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¦ info@keesoostindie.nl ¦ KvK 09120662 ¦ BTW NL 8215.17.715.B01