|
Visrolletjes
Ingrediënten:
8 dunne visfilets, bijvoorbeeld heilbot of zwaardvis 4 ansjovisfilets 1 ui 2 teentjes knoflook olijfolie grappa klein bosje platte peterselie 4 takjes oregano 4 laurierblaadjes citroensap zout zwarte peper uit de molen
Bereiding:
Pel de ui en knoflook en snij deze heel fijn. Ansjovis en afsnijdsel van de filets zeer klein snijden. Olijfolie (2 eetl.) verwarmen in een pan. Ui en knoflook er door roeren en kort fruiten. Fijngesneden vis en ansjovis toevoegen en enkele minuten meebakken. Goed blijven roeren, grappa, zout en wat peper erbij en in een schaal doen. Indien te nat wat paneermeel toevoegen. Visfilets op werkblad leggen en over alle stukken wat van het vorige mengsel verdelen. Filets oprollen, met een prikkertje vastzetten en in een ingevette ovenschaal leggen. Kruiden wassen en droogslaan, blaadjes heel fijn hakken. Wat citroensap en een paar eetl. olijfolie goed doorroeren tot een romige massa. Kruiden erdoor roeren en wat zout en peper toevoegen. Schenk de saus over de visrolletjes. Zet de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven (180º C.) en verwarm de vis ongeveer 20 minuten tot deze begint te verkleuren.
|