|
Pompoensoep
Ingrediënten:
Pompoen Kippebouillon of kippefond Kaas, belegen Paprikapoeder Witte peper, versgemalen Knoflook (evt.) en zout (hoeveelheden naar eigen inzicht, afh. van de grootte van de pompoen)
Bereiding:
Schil de pompoen en snijdt deze in stukjes. Breng de pompoen met voldoende water aan de kook. De bovenste stukjes pompoen hoeven niet geheel onder water te staan. Voeg bouillonblokjes toe of vervang een deel van het water door gevogeltefond. Laat dit koken tot de pompoen zacht geworden is. Eventueel kun je aan het begin een paar teentjes knoflook uitpersen en eerst in olie bakken waaraan je de pompoen en het water toevoegt. Pureer de pompoen met de staafmixer of in de keukenmachine. Als de soep te dik is voeg dan nog wat water toe. Verwarm de soep weer en voeg de gemalen kaas toe toe aan de soep, net als de paprikapoeder. Gebruik veel paprikapoeder en ook veel kaas. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Tips:
Gebruik voor het koken niet teveel water anders wordt de soep zo dun. Gebruik een rijpe pompoen, dit komt de smaak ten goede.
|