|
Salade van meiknolletjes en parmaham
Ingrediënten:
2 kleine zeer jonge meiknolletjes (koop geen grote en er mogen zeker geen bruine plekjes op zitten) 100 gram Parmaham Parmezaan Reggiano, aan een stuk, je hebt ongeveer 100 gram nodig 6 eetl. goede olijfolie 2 eetl. citroensap zout en versgemalen peper
Bereiding:
Schil de meiknolletjes en snijd ze in flinterdunne plakjes, bijv. met een kaasschaaf of mandoline. Leg de plakjes dakpansgewijs in een rondje op vier borden. Snijd de parmaham in smalle reepjes en leg deze rondom de plakjes meiknol. Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel deze over de meiknolletjes. Meng de olie, citroensap, peper en zout goed door elkaar. Sprenkel de dressing over de meiknolletjes en garneer eventueel met blaadjes munt.
Voor vegetariërs kun je parmaham ook vervangen door geroosterde pijnboompitjes.
Maak het gerecht liefst zo kort mogelijk voor het uitserveren.
|