algemene info
recepten
links


Salade van meiknolletjes en parmaham

IngrediŽnten:

2 kleine zeer jonge meiknolletjes
(koop geen grote en er mogen zeker geen bruine plekjes op zitten)
100 gram Parmaham
Parmezaan Reggiano, aan een stuk, je hebt ongeveer 100 gram nodig
6 eetl. goede olijfolie
2 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper


Bereiding:

Schil de meiknolletjes en snijd ze in flinterdunne plakjes, bijv. met een kaasschaaf of mandoline. Leg de plakjes dakpansgewijs in een rondje op vier borden.
Snijd de parmaham in smalle reepjes en leg deze rondom de plakjes meiknol.
Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel deze over de meiknolletjes.
Meng de olie, citroensap, peper en zout goed door elkaar. Sprenkel de dressing over de meiknolletjes en garneer eventueel met blaadjes munt.

Voor vegetariŽrs kun je parmaham ook vervangen door geroosterde pijnboompitjes.

Maak het gerecht liefst zo kort mogelijk voor het uitserveren.

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¶ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¶ info@keesoostindie.nl ¶ KvK 09120662 ¶ BTW NL 8215.17.715.B01