algemene info
recepten
links


Brioches

IngrediŽnten:

20 gr. verse gist
3 el. lauwwarm water
350 gr. bloem
50 gr. witte basterdsuiker
1 tl. zout
4 eieren, losgeklopt
125 gr. ongezouten roomboter, gesmolten


Bereiding:


Prak de verse gist met het water, voeg 75 gr. bloem toe en meng alles tot er een zacht deeg ontstaat. Dek het deeg af met folie en laat het 15 min. op een warme plaats staan.
Zeef de rest van de bloem met de suiker en het zout in een grote kom en druk er een kuiltje bovenin. Doe daar de eieren en de gesmolten roomboter in en roer alles met een houten lepel tot er een zacht deeg ontstaat. Kneed het gist-mengsel er door, doe het deeg op een met bloem bestrooid werkblad en kneed het 15 minuten. Doe de bal deeg in een plastic kom met deksel en laat hem een nacht onderin de koelkast staan.
Doe het deeg de volgende dag op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een grote ovalen lap. Vouw het deeg in vieren en maak er een lange rol van. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en kneed deze tot ronde bolletjes. Leg de 8 bolletjes deeg naast elkaar in een beboterde ringvorm (25-28 cm ō) en laat het deeg 4 uur in een warme kamer rijzen.
Bak de brioche circa 20 min. net boven het midden, in een voorverwarmde oven (220 ļC).


Tips:
Houd de brioches goed in de gaten als ze te donker worden dan drogen ze teveel uit.

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¶ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¶ info@keesoostindie.nl ¶ KvK 09120662 ¶ BTW NL 8215.17.715.B01