algemene info
recepten
links


Italiaanse bleekselderijsoep

IngrediŽnten:

1 struik bleekselderij
1 ui
30 gr. boter
1 el. bloem
ĺ lt. groentebouillon
zout
versgemalen peper
100 gr. gorgonzola of een andere blauwschimmelkaas
1Ĺ dl. melk
2 el. gesnipperde basilicum of peterselie


Bereiding:

Snijd de schoongemaakte bleekselderij in smalle boogjes. Snipper de ui.
Verhit de boter in een pan, roer de bleekselderij en ui erdoor en laat de groenten, met het deksel op de pan, zachtjes ca. 10 minuten smoren; roer af en toe.
Roer de bloem door de groenten en schenk de bouillon erbij. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat de soep, met het deksel op de pan ca. 30 min. zachtjes koken.
Snijd intussen de kaas in kleine stukjes.
Neem de pan van het vuur, laat de soep iets afkoelen en pureer hem met een staafmixer of in een foodprocessor.
Roer de kaas en de melk door de soep en laat de soep, al roerende, door en door warm worden en de kaas smelten (laat de soep niet aan de kook komen).
Bestrooi met peterselie.

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¶ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¶ info@keesoostindie.nl ¶ KvK 09120662 ¶ BTW NL 8215.17.715.B01