algemene info
recepten
links


Biscotti di Prato

Ingrediënten:

100 gr. grofgehakte amandelen met vlies
300 gr. bloem
170 gr. suiker
1 tl bakpoeder
2 eieren, 1 eidooier
mespuntje zout
1 eidooier om te bestrijken
2 el. melk
boter en bloem voor de bakplaat


Bereiding:

De bloem met het bakpoeder zeven boven een kom. De suiker, de eieren, de eidooier en het zout toevoegen en alles roeren tot een slap deeg ontstaat. De amandelen gelijkmatig door het deeg werken.
Het deeg in even grote stukken verdelen en deze met de handpalmen op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ze 30 cm. lang zijn en een doorsnede van 2,5 cm. hebben.
De eidooier loskloppen met de melk (of een beetje slagroom) en de deegrollen ermee bestrijken. Een bakplaat met de boter invetten en licht met bloem bestuiven. De deegrollen erop leggen en ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 ºC.) bakken tot ze goudbruin zijn.
De broden uit de oven nemen en even laten afkoelen. De nog zachte rollen in schuine plakken van 12 mm. snijden en opnieuw 5 minuten in de oven bakken, zodat het brood op de snijvlakken wat uitdroogt. De sneetjes mogen niet op elkaar liggen. De sneetjes gebakken brood op een taartrooster laten afkoelen.


Tips:

Serveren met een zoete dessertwijn, bijv. Vin Santo. Italianen dopen deze enigszins harde koekjes hierin. Ook lekker met cappuccino.

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¦ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¦ info@keesoostindie.nl ¦ KvK 09120662 ¦ BTW NL 8215.17.715.B01