|
Biscotti di Prato
Ingrediënten:
100 gr. grofgehakte amandelen met vlies 300 gr. bloem 170 gr. suiker 1 tl bakpoeder 2 eieren, 1 eidooier mespuntje zout 1 eidooier om te bestrijken 2 el. melk boter en bloem voor de bakplaat
Bereiding:
De bloem met het bakpoeder zeven boven een kom. De suiker, de eieren, de eidooier en het zout toevoegen en alles roeren tot een slap deeg ontstaat. De amandelen gelijkmatig door het deeg werken. Het deeg in even grote stukken verdelen en deze met de handpalmen op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ze 30 cm. lang zijn en een doorsnede van 2,5 cm. hebben. De eidooier loskloppen met de melk (of een beetje slagroom) en de deegrollen ermee bestrijken. Een bakplaat met de boter invetten en licht met bloem bestuiven. De deegrollen erop leggen en ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 ºC.) bakken tot ze goudbruin zijn. De broden uit de oven nemen en even laten afkoelen. De nog zachte rollen in schuine plakken van 12 mm. snijden en opnieuw 5 minuten in de oven bakken, zodat het brood op de snijvlakken wat uitdroogt. De sneetjes mogen niet op elkaar liggen. De sneetjes gebakken brood op een taartrooster laten afkoelen.
Tips:
Serveren met een zoete dessertwijn, bijv. Vin Santo. Italianen dopen deze enigszins harde koekjes hierin. Ook lekker met cappuccino.
|