algemene info
recepten
links


Artisjokkensalade met een zachte balsamico-vinaigrette

IngrediŽnten voor 4 personen:

400 gram artisjokkenharten uit blik (10 stuks)
25 gram pijnboompitten, geroosterd
50 gram feta
ľ teentje knoflook
1 eetlepel balsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie
paar bladen lollo rosso
peper en zout


Bereiding:

Snijd de artisjokharten in 2 of 4 partjes (afhankelijk van de grootte). Snijd de feta in kleine stukjes. Meng uitgeperste knoflook, peper, zout en azijn en roer er lepelsgewijs de olijfolie bij, eventueel kun je het iets zoeten door er bruine basterdsuiker aan toe te voegen.
Laat de artisjokhartjes tenminste een uur marineren in de dressing.
Leg een blaadje lollo rosso op een bordje. Leg daar een kwart van de artisjokkenharten op en strooi hier de feta en pijnboompitten over.


Tips:
Geef er geroosterd warm brood bij.
Variant: vervang de feta door 50 gram parmaham.

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¶ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¶ info@keesoostindie.nl ¶ KvK 09120662 ¶ BTW NL 8215.17.715.B01