Walking Dinner

Een 'walking dinner', wat is dat nu weer? Leuk en ontspannen, zeggen mijn klanten die het al eens hebben meegemaakt. Daarom komen wij nu met onze eigen variant van het walking dinner: uw gasten lopen niet langs een buffet, maar wij serveren al rondlopend tussen uw converserende gasten in een rustig tempo het diner in de vorm van feestelijke en hanteerbare gerechtjes. U bepaalt in overleg met ons de samenstelling van de gangen. De gerechten worden deels - verser kan niet - ter plaatse bereid. Achter de schermen als u wilt, maar het wordt een echte belevenis wanneer ik de gerechten live onder de ogen van uw gasten maak. Een aanrader!
Een walking dinner verzorgen wij vanaf (ongeveer) 15 tot wel 200 personen.

Een walking dinner bestaat uit een aantal amuses, een soepje, een koud voorgerechtje, twee warme hoofdgerechtjes, een quiche en een dessert. Hieronder het menu van dit voorjaar. Wilt u graag een ander gerechtje kijk dan even op mijn pagina met alternatieve walking dinner gerechten.
Voor vegetariërs en dieetwensen maken wij alternatieve gerechtjes.

 

alternatieve walking dinnergerechten

 

Mediterraan ‘Walking Dinner’

Amuses
Kaasrolletjes met honingpesto
Ambachtelijk bereide pesto met honing, roomkaas en tuinkers gerold in Maaslanderkaas

Bruschetta met een compote van zoete aardappel en Comtékaas
Een schijfje geroosterd brood met een compote van zoete aardappel, abrikozen en gember belegd met Comtékaas
Of:

Tartaar van gebakken gamba’s

Een tartaar van gebakken gamba’s, knoflook, dragon en augurk geserveerd op een schijfje geroosterd brood

Polpettine di spinaci
Kleine gehaktballetjes van spinazie, ei, knoflook, nootmuskaat en Parmezaan

Of:

Insalata caprese
De bekende Italiaanse salade van tomaten, mozzarella en basilicum als hapje gepresenteerd

‘Walking Dinner’
Crema di asparagi
Een crèmesoep van witte asperges in een huisgemaakte aspergebouillon* (tot half juni)

Of:

Crema di pomodoro
Een klassieke Italiaanse tomatensoep van verse San Marzano tomaten, uien, groentebouillon, zure room en basilicum*

Of:

Gazpacho de tomate con vinaigre
De bekende koude Spaanse tomatensoep van verse tomaten met een vleugje sherryazijn
(bij warm weer)

Insalata di cavolo
Een salade van witte kool, koolrabi, gedroogde kersen, dille, alfalfa en een citroendressing
Of:

Salade van rode chioggiabietjes en avocado

Een salade van geroosterde chioggiabietjes, rode ui, avocado, doperwtjes en een dressing met sherryazijn, olijfolie en chilisaus

Agnello all’araba
Langzaam gegaard Lozère lamsvlees met ui, honing, rozijnen en amandelen*
Of:
Pollo en pepitoria

Biologische stukjes kip in een saffraansaus gebonden met amandelen*

Deze gerechtjes worden geserveerd met:
Een puree van doperwtjes, courgette, aardappel, crème fraîche, koriander en ras el hanout*

Pesce al miele
Heilbotfilet met een honingmosterdsaus*
Of:

Burgertje van wilde gans

Een hamburgertje van vlees van wilde gans, spek, ui, venkel- en korianderpoeder met een honingmosterdsaus*
Geserveerd met:

Een aardappelmuffin

Een muffin van aardappel, bloem, boter, melk, ei, olijfolie en salie*

Empanadillas champinones
Pasteitjes gevuld met anijschampignons, shiitakes, oesterzwammen, manchegokaas, room en ei*
Of:

Visbobotie
Pasteitjes gevuld met ui, ei, kerrie, heilbot en rozijnen*

(de gerechten met een * worden warm geserveerd)

Garnituur
Waldkornbrood

Een meergranenbrood van tarwe-, spelt- en roggemeel en bloem

Vijgen-notenbrood
Een brood van tarwebloem en –meel met vijgen, hazelnoten, walnoten, amandelen, kaneel en honing

Toscaans landbrood
Een brood van speltmeel en -bloem

Pesto
Een Italiaanse pesto gemaakt van basilicum, parmezaanse kaas, pecorino en pijnboompitten

Tapenade van zongedroogde tomaatjes en geroosterde paprika

Dessert
Aardbeienpannacotta

Een Italiaans dessert met als basis gekookte room, suiker en vanille met aardbeien gemarineerd in een twaalf jaar oude balsamico-azijn
Of:

Cheesecake koffie met een koffiecrème

Cheesecake met een bodem van amarettikoekjes en een vulling van roomkaas, ricotta ei, vanille en koffielikeur geserveerd met een mousse van koffie, mascarpone, Tia Maria en slagroom
 

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¦ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¦ info@keesoostindie.nl ¦ KvK 09120662 ¦ BTW NL 8215.17.715.B01