Mediterraan
‘Walking Dinner’
Amuses
Kaasrolletjes met honingpesto
Ambachtelijk bereide pesto met honing,
roomkaas en tuinkers gerold in Maaslanderkaas
Bruschetta met een compote van zoete aardappel en Comtékaas
Een
schijfje geroosterd brood met een compote van zoete aardappel, abrikozen en
gember belegd met Comtékaas
Of:
Tartaar van gebakken gamba’s
Een tartaar
van gebakken gamba’s, knoflook, dragon en augurk geserveerd op een schijfje
geroosterd brood
Polpettine di spinaci
Kleine gehaktballetjes van spinazie,
ei, knoflook, nootmuskaat en Parmezaan
Of:
Insalata caprese
De bekende Italiaanse salade van
tomaten, mozzarella en basilicum als hapje gepresenteerd
‘Walking Dinner’
Crema di asparagi
Een crèmesoep van witte asperges in een
huisgemaakte aspergebouillon* (tot half juni)
Of:
Crema di pomodoro
Een
klassieke Italiaanse tomatensoep van verse San Marzano tomaten, uien,
groentebouillon, zure room
en basilicum*
Of:
Gazpacho de tomate con
vinaigre
De bekende koude Spaanse
tomatensoep van verse tomaten met een vleugje sherryazijn
(bij warm weer)
Insalata
di cavolo
Een salade
van witte kool, koolrabi, gedroogde kersen, dille, alfalfa en een citroendressing
Of:
Salade van rode chioggiabietjes en avocado
Een
salade van geroosterde chioggiabietjes, rode ui, avocado, doperwtjes en een
dressing met sherryazijn, olijfolie en chilisaus
Agnello all’araba
Langzaam gegaard Lozère lamsvlees
met ui, honing, rozijnen en amandelen*
Of:
Pollo en pepitoria
Biologische stukjes kip in een
saffraansaus gebonden met amandelen*
Deze gerechtjes worden geserveerd
met:
Een puree van doperwtjes, courgette,
aardappel, crème fraîche, koriander en ras el hanout*
Pesce al
miele
Heilbotfilet met een
honingmosterdsaus*
Of:
Burgertje
van wilde gans
Een hamburgertje van vlees van
wilde gans, spek, ui, venkel- en korianderpoeder met een honingmosterdsaus*
Geserveerd met:
Een
aardappelmuffin
Een
muffin van aardappel, bloem, boter, melk, ei, olijfolie en salie*
Empanadillas champinones
Pasteitjes
gevuld met anijschampignons, shiitakes, oesterzwammen, manchegokaas, room en
ei*
Of:
Visbobotie
Pasteitjes gevuld met ui, ei, kerrie,
heilbot en rozijnen*
(de gerechten met een * worden
warm geserveerd)
Garnituur
Waldkornbrood
Een
meergranenbrood van tarwe-, spelt- en roggemeel en bloem
Vijgen-notenbrood
Een brood van tarwebloem en –meel met vijgen, hazelnoten, walnoten,
amandelen, kaneel en honing
Toscaans
landbrood
Een brood van
speltmeel en -bloem
Pesto
Een Italiaanse pesto gemaakt van basilicum,
parmezaanse kaas, pecorino en pijnboompitten
Tapenade van zongedroogde tomaatjes en geroosterde paprika
Dessert
Aardbeienpannacotta
Een Italiaans dessert met als
basis gekookte room, suiker en vanille met aardbeien gemarineerd in een twaalf
jaar oude balsamico-azijn
Of:
Cheesecake
koffie met een koffiecrème
Cheesecake
met een bodem van amarettikoekjes en een vulling van roomkaas, ricotta ei,
vanille en koffielikeur geserveerd met een mousse van koffie, mascarpone, Tia
Maria en slagroom
|